Baby & Mama
Kläder, leksaker & prylar till barn & baby

Ridläger på Orust

maj 28, 2014 15:29 by Admin

Efter att ha lagt ner en närmare förmögenhet på att hyra hästplats, köpa hästfoder och betala för ridskola till dottern kommer nu äntligen belöningen. En ledig långhelg! :) Nej då, så illa är det givetvis inte. Jag älskar att min dotter funnit ett sånt intresse i hästar. Och på torsdag bär det alltså av till Orust för ett kort ridläger. Eftersom jag nu ändå ar haft en häst så länge och belv sugen på att blogga nu kan jag lika gärna passa på att komma med lite råd över vad jag har lärt mig. 

 Tid, pengar och ansvar 

Att skaffa en häst är inget litet ansvar. Man får ett nytt liv som behöver uppmärksamhet för att må bra att ta hand om.  Det tar tid att ta hand om en häst. Min dotter rider nästan varje dag och tar ett otroligt stort ansvar. Men som förälder måste man också vara beredd på att ens barn inte alltid sköter sina uppgifter. En häst behöver omvårdnad varje dag, och det är något man måste tänka på innan man bestämmer sig för att skaffa en häst. Hästar är väldigt dyra i drift. Bara stallplats kan kosta väldigt summor. Jag som flyttat från landet till stan vet också att priserna är väldigt mycket dyrare ju närmare staden man kommer. 

Ridskola 

Att hitta en bra ridskola till min dotter är något av det bästa jag gjort. Ridskolan har gjort en jätteskillnad i hur mycket ansvar min dotter tar för både hästen och henne själv. Dessutom har hon träffat massvis med nya kompisar som delar hennes intressen och synsätt.

Jag tror i stort sett alltid fritidsintressen är bra för barn och det finns definivit billigare alternativ än ridning. Skulle jag rekommendera något fritidsintresse till funderande föräldrar hade det dock varit riddning varje dag i veckan. Så mycket som det har gett mig och min dotter är det värt varenda krona. 


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 25. 2018 19:08